- Titulinis
- Visos kategorijos
- Meno ir laisvalaikio literatūra
- Laisvalaikis
- Kulinarija
- Lietuvos gaspadinė, arba pamokinimai kaip prigulinčiai suvar
Didžiulienė-Žmona, Liudvika
Lietuvos gaspadinė, arba pamokinimai kaip prigulinčiai suvar
Balsavo 0
ISBN: 9785415025381
Autorius : Didžiulienė-Žmona, Liudvika
Leidimo metai: 2018
Leidėjas: Vaga
Puslapių skaičius: 165
Leidinio kalba: Lietuvių
Formatas: Kieti viršeliai
Autorius : Didžiulienė-Žmona, Liudvika
Leidimo metai: 2018
Leidėjas: Vaga
Puslapių skaičius: 165
Leidinio kalba: Lietuvių
Formatas: Kieti viršeliai
Pilna kaina:
12.70 €
- % perkant internetu
Kaina:
Šių parametrų produkto neturime
Likutis pakankamas
Pristatymo terminas Lietuvoje 2-6 savaitės
Pristatymo terminas Lietuvoje 1-4 darbo dienos
Pristatymo terminas Lietuvoje 2-6 savaitės
Pristatymo sąlygos
Aprašymas
Jūsų rankose – pirmoji gastronominė knyga lietuvių kalba
Lietuvybės puoselėtojos Liudvikos Didžiulienės-Žmonos (1856–1925) knygelė „Lietuvos gaspadinė, arba Pamokinimai, kaip prigulinčiai suvartoti Dievo dovanas“ yra unikalus istorinis šaltinis. Tai –pirmoji žinoma gastronominė knyga lietuvių kalba. Ji parašyta dar XIX a. pabaigoje – išskirtiniu laikotarpiu, kai formavosi šiuolaikinė lietuvių tauta, buvo ruošiamasi atkurti Lietuvos valstybingumą.
Ši knygelė, pirmąkart išleista prieš 125-erius metus, dabar atgimsta naujai. Originalūs L. Didžiulienės-Žmonos receptai, papildyti vertingais, smalsumą žadinančiais istorikų Anželikos ir Rimvydo Laužikų komentarais, atskleidžia šiuolaikiniam skaitytojui Lietuvos gastronomijos ištakas. Palinkėję kūrybiškų, džiuginančių atradimų virtuvėje, autoriai pakvies skaitytojus drauge pakeliauti po Liudvikos Didžiulienės-Žmonos gastronomijos pasaulį.
Šiais laikais nemažai diskutuojame apie Lietuvos virtuvę, lietuvišką gastronominį tapatumą. Dažnas klausiame, kokie gi tie tikrieji lietuviški patiekalai? Jei ne cepelinai, ne kugelis ir ne bulviniai blynai, tada kas? Atsakymus į šiuos klausimus rasime pirmojoje, 1893 metų gastronomijos knygoje lietuvių kalba, Liudvikos Didžiulienės-Žmonos „Lietuvos gaspadinėje“. Ši knyga – tarsi lietuviškos virtuvės fotografija, parodanti ją tokią, kokia ji buvo iki bulvinių patiekalų paplitimo. Dabartiniame knygos leidime rasite ne tik autentiškus patiekalus ir jų receptus, tačiau ir patiekalų istorijas, L. Didžiulienės-Žmonos ir jos gyvento laikotarpio gastronomines interpretacijas. R. Laužikas
PROJEKTĄ FINANSUOJA LIETUVOS KULTŪROS TARYBA
Atsiliepimai (0)
Palikite atsiliepimą